منظور از ثبت شرکتهای آسانسوری شرکتهایی هستند که در موضوع فعالیت آنها در اساسنامه شرکت (بند 2 اساسنامه) موارد مربوط به آسانسور و بالابر قید شده باشد، ثبت این نوع شرکتها از آن دسته از ثبت شرکتهایی می باشد که قبل از ثبت نیاز به ارائه مجوز از مرجع ذیصلاح خاصی ندارد و بدون نیاز به اخذ مجوز می توان این نوع شرکت را ثبت کرد، این نوع شرکتها همانند خیلی از شرکتهای دیگر در دو قالب شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص قابل ثبت می باشند و آمار نشان می دهد برای شرکتهای با موضوع آسانسور، ثبت شرکت با مسئولیت محدود از اقبال بیشتری برخوردار بوده است.
موضوع فعالیت شرکتهای آسانسوری از نام این شرکتها پیداست اما برای آشنایی بیشتر با حوزه فعالیت این نوع شرکتها در ادامه بخشی از فعالیتهای این شرکتها توسط موسسه تندیس مهان بیان می گردد.

معمولا موضوع شرکت های آسانسوری به شرح زیر است:

طراحی و ساخت انواع آسانسور، بالابر و پله برقی، فروش، تهیه و توزیع کلیه قطعات مرتبط با آسانسور، بالابر و پله برقی، ساخت کابین و متعلقات، شرکت در مناقصه ها و مزایده های مربوطه، نصب و فورش انواع درب های اتوماتیک و کنترل از راه دور، واردات وصادرات قطعات آسانسور، بالابر و پله برقی اعم از قطعات مکانیکی و الکترونیکی، ارائه خدمات تعمیر، بازسازی و نگهداری انواع آسانسور بالابر و پله برقی، اخذ نمایندگی از شرکت های ایرانی و خارجی تولید کننده لوازم آسانسور، بالابر، پله برقی و درب های اتوماتیک.


 

سندیکای آسانسور چیست؟

ساماندهی و قانونمندی در امور حرفه‌ ای و تخصصی مربوط به آسانسور و پله برقی درایران و به منظور ایجاد هماهنگی در فعالیت طراحان، سازندگان، تولیدکنندگان، فن آوران و فروشندگان طراحی و مونتاژ آسانسور و پله برقی و فعالین خدمات وابسته به آن و برای تمرکز امور فنی، مهندسی و برخورداری از سیاست گذاری مناسب و واحد جهت مقاصد تولیدی، تجارتی و خدماتی در زمینه فوق و نیز به منظور تأمین حقوق و منافع اشخاص حقیقی یا حقوقی که موضوع فعالیت و اشتغال آنها در امور مذکور باشد،سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و خدمات وابسته به آن طبق مبانی ذیل تشکیل می‌گردد.

حوزه فعالیت سندیکا در سراسر ایران است و می‌تواند پس از تصویب هیأت مدیره و تأیید اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن ایران در مراکز استانها شعبه و در شهرستانها عنداللزوم نمایندگی دایر نماید . شرایط تشکیل شعب و نمایندگی‌ها می بایست مطابق با آئین‌نامه‌های اجرایی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران باشد.

اهداف سندیکا:

تلاش درجهت تعیین و اجرای استاندارد ملی برای کلیه مراحل فروش، طراحی، ساخت و تولید آسانسور و پله برقی و انواع قطعات آن و نیز نصب و راه اندازی ، تعمیر و نگهداری و بهره برداری آسانسور و پله برقی.
کوشش در سازماندهی برای جذب افراد حقیقی و حقوقی که جهت عضویت در سندیکا واجد صلاحیت می باشند و تلاش گروهی در جهت تأمین منافع به حق و سالم اعضاء در راستای منافع ملی کشور.
تلاش در جهت دستیابی به آخرین استانداردهای بین المللی برای کلیه دست اندرکاران صنعت آسانسور و پله برقی در ایران.
حمایت از تولیدات ساخت داخل با تلاش برای ارتقاء کیفیت محصولات داخلی، همچنین ارائه برنامه های لازم به منظور ارتقاء دانش فنی و دستیابی به تکنولوژی آسانسورهای پیشرفته.
ایجاد هماهنگی با کلیه دستگاههای اجرایی و قانونی دست اندرکار درصنعت ساختمان وابنیه به منظور استفاده ازآسانسور و پله برقی استاندارد.
فعالیت در زمینه صادرنمودن آسانسور و پله برقی و خدمات مربوط به آن به خارج از کشور خصوصاً کشورهای همجوار.
ایجاد کمیته‌های تخصصی بازرسی کننده داخلی برای حصول اطمینان از رعایت اصول ایمنی و استاندارد جهت کلیه مراحل مربوط به فعالیت های صنعت آسانسور و پله برقی (کنترل عملکرد اعضاء) با انگیزه تشریک مساعی با شرکت های مستقل بازرسی در چارچوب قانون.
تشکیل مراکز آموزشی و تحقیقات علمی و صنعتی، برگزاری سمینارهای تخصصی و همچنین حضور در سمینارهای مختلف جهانی و ترجمه وتألیف مقالات علمی و صنعتی مرتبط با صنعت آسانسور و پله برقی.
تلاش در جهت بالا بردن اعتبار و حیثیت سندیکا از طریق سازماندهی و ایجاد روابط مناسب بین اعضاء.
تشکیل و حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی مربوط به صنعت آسانسور و پله برقی.
تشکیل مرکز یا مراکزی در داخل و خارج از کشور به منظور فعالیت در جهت اهداف عالیه سندیکا مانند تأسیس خانه آسانسور و پله برقی.
انجام هر نوع فعالیت اداری، فرهنگی، علمی، صنعتی، اقتصادی، بازرگانی، تحقیقاتی و… در داخل و خارج از کشور که در جهت اهداف عالیه سندیکا باشد.
تلاش در جهت داوری و حکمیت در حل و فصل اختلافات حقوقی مابین اعضاء و نیز میان اعضاء و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی .
تشکیل شرکت های تعاونی به منظور جذب ، سرمایه و ارائه خدمات به اعضاء در زمینه فعالیت های ساخت و تولید ، طراحی و مهندسی ، صادرات و واردات .
تشویق و ترغیب اعضاء ، به تشکل های صنعتی به صورت کنسرسیوم در ارتباط با انجام پروژه های بزرگ ملی و بین المللی.
ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه های مرتبط با اهداف و وظایف سندیکا و اطلاع رسانی از طریق ایجاد شبکه اطلاع رسانی و نشر کتب، مجلات و بروشورهای تخصصی.
تلاش برای ایجاد فضای مناسب جهت رقابت سالم و منصفانه و ایجاد فرصتهای مناسب برای کلیه اعضاء جهت ورود به بازارها.