- شرکت با مسئولیت محدود با حداقل 2 نفر و شرکت سهامی خاص با حداقل 3 نفر اعضا قابل ثبت هستند.
- در شرکتهای با مسئولیت محدود همه سرمایه به مدیر عامل تسلیم خواهد شد و مدیر عامل اقرار به دریافت آن مینماید، اما در شرکتهای سهامی خاص میبایست حداقل از 35% از مبلغ سرمایه را نزد یکی از بانکها سپرده گذاری کرده و گواهی مربوط را پس از دریافت از بانک به اداره ثبت شرکتها ارائه داد. 65 درصد باقیمانده در تعهد شرکا خواهد ماند.
- در شرکتهای با مسئولیت محدود لزومی به انتخاب بازرس وجود ندارد و انتخاب بازرس اختیاریست اما در شرکتهای سهامی خاص انتخاب دو نفر به عنوان بازرس اصلی و بازرس علی البدل اجباریست.
- مدت مدیریت مدیران در شرکت با مسئولیت محدود محدودیتی ندارد و اعضای شرکت میتوانند مدت محدود یا نامحدود برای مدیران در نظر بگیرند، اما درشرکتهای سهامی خاص مدیران حداکثر به مدت دو سال انتخاب میشوند.
- اعضای هیأت مدیره در شرکت با مسئولیت محدود ملزم به انتخاب روزنامه کثیرالانتشار نیستند، اما انتخاب روزنامه کثیر الانتشار جهت درج آگهیهای دعوت شرکت در سهامی خاص الزامیست.
- تشکیل مجامع عمومی در شرکت با مسئولیت محدود شرایط مشکلتری دارد، اما برای تشکیل مجامع عمومی شرکتهای سهامی خاص شرایط آسانتری در نظر گرفته شده است.
این مجمع در شرکتهای سهامی خاص توسط هیأت رئیسه شرکت با حضور یک نفر رئیس مجمع، دو نفر ناظر و یک نفر منشی -که می تواند خارج از سهامداران باشد- که از میان سهامداران برگزیده میشوند تشکیل می شود. اما در شرکت با مسئولیت محدود تنها در صورتی مجامع عمومی تشکیل خواهد شد که تعداد شرکای شرکت بیش از 12 نفر باشد. - .سرمایه در شرکت سهامی خاص به صورت سهم الشرکه بین شرکا تقسیم میشود و میزان مسئولیت شرکا در مقابل تعهدات و قروض شرکت تنها به میزان سهم الشرکه آنها خواهد بود. اما در شرکت سهامی خاص سرمایه به صورت سهام بین شرکا تقسیم میشود و هر یک از شرکا فارغ از میزان سهم خود به میزان کل سرمایه شرکت در قروض و تعهدات شرکت مسئولند.
- مدیران در شرکت با مسئولیت محدود را میتوان از بین شرکا یا خارج از آنها انتخاب نمود اما در شرکت سهامی خاص مدیران باید حتما از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و یا بعد از انتخاب تعداد سهام وثیقهای که در اساسنامه معین شده است را تهیه و به صندوق شرکت تسلیم نمایند.
- در شرکت با مسئولیت محدود تقسیم سود به نسبت میزان سهم الشرکه شرکا خواهد بود، البته شرکا میتوانند در اساسنامه ترتیب دیگری برای تقسیم سود در نظر بگیرند. اما در شرکت سهامی خاص سود الزاما به نسبت تعداد سهام شرکا تقسیم میگردد و امکان اتخاذ روش دیگری برای این کار امکانپذیر نیست.
- در صورتی که بخشی از سرمایه شرکت را آورده های غیر نقدی تشکیل دهد، تقویم این آورده ها در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت خواهد گرفت و مسئولیت صحت برآورد به عهده شرکا خواهد بود اما در شرکتهای سهامی خاص تقویم آورده های غیر نقدی توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد گرفت.
دیدگاه خود را بنویسید